Friday, January 15, 2010

Malaysian Day 2009

Assalamualaikum w.b.t..,
insyaAllah,jika diizinkan kali ini ana akan berkongsi dengan semua program yang telah pun berlangsung di bumi anbiyak bumi jordan ni pada bulan disember lalu.Setelah berjaya meminjam dewan khindi jami3ah yarmouk,apalagi bermaharajalela lah kami semua mengguna dewan dengan sebaik mungkin.Julung-julung kalinya Malaysia Day di adakan di sini.Anak-anak negeri juga diberi peluang untuk mempamerkan adat dan kebudayaan masing-masing.Termasuklah makanan-makanan tradisional turut di sediakan.Alhamdulillah segalanya berjalan lancar dengan kehendak Allah Ta'ala.Cuma ada la s
ikit masalah yang tak dapat dielakkan.Wartawan,duta-duta dari malaysia dan negara-negara lain turut hadir bagi memeriahkan lagi dewan tersebut.haha99x..Pelbagai kebudayaan yang cuba di tonjolkan(walaupun separuh je menjadinya) dalam progaram ini,antaranya tarian Zapin Johor,Dikir Barat dan adat istiadat majlis perkahwinan malaysia.tetamu yang hadir amat menggalakkan dan memberangsangkan.haha..tambahan pelajar arab jami3ah...apa lagi nak cerita?biarlah gambar yang menceritakan peristiwa tersebut..(ayat bahasa melayu macam A+ je dapat masa imtihan dulu..haha..)

Diantara tetamu yang turut hadir dalam program Malaysia Day 2009.dok khusyu3 jilat jari gamaknya,pekena tempoyak ka??

Suasana kehangatan dan kebingitan dalam dewan khindi yarmouk.mana ana ekk?

Acara majlis persandingan dan perkahwinan orang melayu yang di sertai oleh adik beradik sendiri.

Dengan tak semena-mena ahli-ahli silat pun muncul.

Lalu dia bermonolog dalaman"cis,hebat la plak silatmu bila depan arab ek tadi belakang pentas tak pun!"

Tarian Zapin Johor.

yang ni tak mampu rasanya
nak komen lebih.haha,..sendiri komen lah..


Barisan duta-duta

ntah la kat deme

Antara gerai-gerai yang disediakan.jom
kita tengok jenis juadah yang disediakan..

agak-agak arab makan benda ni tak?haha..

Wakil anak Sabah

Wakil anak Johor


Sonok sangat ke dapat pakai benda tu?haha

4 comments:

Izaan Azalan said...
This comment has been removed by the author.
zwaniislam said...

huh!

HaDi said...

mcm best je function 2...meriah je nmpak..

zwaniislam said...

alhmdlh..semuanya brjln dgn baik..sonookkk...=)